Bayramda Nereye Gidilir? Arabalı Rotalar

14.06.2024
Paylaş:
Kurban Bayramı 2024 yılında 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Ancak tatil 4 gün ile sınırlı değil: 20 ve 21 Haziran tarihlerinin idari izin kapsamına alınması ile tatil 9 güne çıktı. Tatil süresinin uzatılması ile tatil planlarının içeriği de zenginleşti.
 
Araçla şehirden uzaklaşmak ve yepyeni keşifler yapmak için bayram tatili mükemmel bir fırsat. Türkiye'nin zengin coğrafi çeşitliliği ve kültürel mirası, farklı tatil beklentilerini karşılayacak çok sayıda rota sunmaktadır. Arabayla bayramda ailecek gidilecek yerler de son derece çeşitli olduğundan farklı tatil beklentilerini karşılayacak yerlere doğru hareket etmek ayrı bir keyif olacaktır.
 
Yaz sıcaklarının yoğun şekilde hissedilmesi nedeniyle bu bayramda da Ege ve Akdeniz sahilleri popülerliğini sürdürecek. Tatil boyunca kalabalıktan uzak kalmak isteyenler ise bayramda gidilecek sakin yerlere yönelecek. Siz de araçla bayramda gidilecek uygun yerler arayışındaysanız, bu yazımızda farklı rota önerileri bulabilirsiniz. Araba seyahatlerinin sunduğu özgürlükle belirlediğiniz güzergâhı dilediğinizde değiştirebilir, o an yaşamak istediğiniz deneyime doğru direksiyon çevirebilirsiniz.



Bayramda Tatile Nereye Gidilir 2024?

2024 Kurban Bayramı tatili rotaları; kişisel tercihler, tatile kaç kişi çıkılacağı ve tatil bütçesi gibi değişkenler doğrultusunda çeşitlenir. Kimi zaman arayış bayramda günübirlik gezilecek yerler özelinde olurken kimi zaman Türkiye genelinde bayramda gidilebilecek yerler arasından seçim yapılabilir. Tatil planlaması kişiden kişiye değişse de 2024 Haziran ayında muhteşem alternatifler değerlendirilebilir.
 
Bayram tatili için tarihî dokuyla, zengin kültürle buluşmak isteyenler için İstanbul vazgeçilmez noktalardan biri olmaya devam ediyor. Tatilini 9 güne çıkaranlar için, geçmişi binlerce yıl önceye dayanan İstanbul’da yapılabileceklerin sınırı yok. Ayasofya Camii, Tarihi Yarımada’nın silüetini şekillendiren Topkapı Sarayı, yeşilin farklı tonlarının görülebileceği Gülhane Parkı, günümüzden yaklaşık 1500 sene önce inşa edilen Yerebatan Sarnıcı ve daha birçok ikonik yapı İstanbul’un zenginliğine işaret ediyor.
 
Kapadokya zamansız tercihlerden biridir. Peri bacalarından yer altı şehirlerine, açık hava müzelerinden seyir teraslarına dek görülmesi gereken sayısız güzelliğe ev sahipliği yapan Kapadokya’da kayaya oyulmuş otellerde konaklayarak muhteşem bir bayram geçirilebilir.
 
Havaların ısınması ile Ege ve Akdeniz sahilleri de tercih edilebilir. Masmavi sular, yemyeşil doğa ve denizin huzur verici sesi ile güzel bir bayram tatili planlanabilir. Bodrum, Çeşme, Datça, Kemer, Alanya, Marmaris ve Kuşadası gibi tatil beldeleri hem doğal güzellikleri ile hem de keşfe değer tarihî yapıları ile bayram tatilini güzelleştirecektir.
 
Bayram boyunca yeşilin birbirinden güzel tonlarını görmek isteyenler için Karadeniz popüler rotalar arasında yer alır. Eşsiz doğası ve leziz yemekleri ile dikkat çeken bu cennetten köşe, doğa yürüyüşleri yapmak isteyenlere de hitap eder.

Bayramda Gidilebilecek İstanbul'a Yakın Yerler

Bayram tatilinde İstanbul’dan uzun süre uzaklaşmak istemeyen ancak tatil sürecine macera dolu geziler katmak isteyenlerin de pek çok alternatifi bulunuyor. İstanbul’dan arabayla gidilecek tatil yerleri önerileri tarihî yapılardan eşsiz manzaralara dek sayısız güzelliği kapsıyor.
 
İstanbul’a yakınlığı ile yılın dört mevsimi ilgi odağı olan Ağva, bayram tatillerinde de sıklıkla tercih edilmektedir. Ağva’da nehir kenarında yürüyüş yapmak veya tekne turları ile doğayı keşfetmek mümkün. Sakinliği ile huzur veren belde, bayram tatilinde gidilebilecek yerler arasında gösterilir.
 

İstanbul’dan uzaklaşmadan sıcak günlerde denize girmek isteyenler için Şile güzel bir alternatif olarak kabul edilir. Bayramda günübirlik gezilecek yerler listelerinde her zaman yer bulan Şile’de plajlar, Şile Feneri ve Şile Kalesi gibi tarihî yapılar ve manzarasıyla ünlenen Ağlayankaya görülmeye değer yerlerdendir.
 
Eşsiz güzellikteki Sapanca Gölü, her göreni kendine hayran bırakan Maşukiye, off-road aktiviteleri için biçilmiş kaftan olarak nitelendirilen yaylaları ve eşsiz lezzetleri ile Sapanca, İstanbul’da yaşayanların popüler rotalarından biridir.
 
Bayramda gidilecek yerler İstanbul sınırları içinde de oldukça çeşitlidir. Beykoz ilçesine bağlı Riva, İstanbul’un Karadeniz’e açılan kapılarından olan Kilyos ve  doğal güzellikleri ile ünlü Polonezköy gibi beldeler günübirlik ziyaret edilebilir. Belgrad Ormanı’nda bisiklet sürmek ya da Sarıyer’deki Rumeli Kavağı’nda yürüyüş yapmak gibi aktiviteler de bayram tatilini güzelleştirmek isteyenler tarafından denenebilir.

Bayramda Gidilebilecek Şehir İçi Tatil Yerleri

Bayram boyunca yaşadığı şehirde kalacak olanlar da araba yolculuğu ile özgürce gezebilirler. Nitekim ülkemizin tüm şehirleri, tarihî ve doğal güzellikler açısından görülmeye değer yerler var. İstanbul, İzmir, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde ikamet edenler de Anadolu’nun görece az nüfuslu illerinde yaşayanlar da bayram tatillerinde her zamanki rutinlerinden farklı aktiviteler yaparak keyifli vakit geçirebilir. Örneğin doğa yürüyüşleri, tarihî mekân gezileri, yerel festivallere katılım gibi etkinlikler bayram tatillerini daha da özel kılabilir.
 
Siz de bu bayramda hem dinlenmek hem keyifli vakit geçirmek hem de yaşadığınız şehirdeki güzellikleri keşfetmek için henüz plan yapmadıysanız, şimdi harekete geçebilirsiniz. Tek başınıza, arkadaşlarınızla ya da ailenizle geçireceğiniz keyifli zamanları yeni güzelliklere tanıklık ederek zenginleştirebilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller!